Matig weekend voor RFC Gouda

Beide teams van RFC Gouda mochten (of moesten) het opnemen tegen de ongeslagen (!) koplopers van hun competitie, afgelopen weekend. Dus helemaal een verrassing was het niet dat beide teams het af moesten leggen. Het eerste span van RFC Gouda mocht in de Uiterwaarden aantreden tegen The Hookers (Hoek v Holland) en dat ging een stuk beter dan de vorige keer want het bleef vrij lang een echte wedstrijd. De Hookers waren vooral sneller en hadden een handvol echte krachtpatsers en dat bleek voldoende. Komisch was de uitslag want 24-61 is natuurlijk volkomen duidelijk en terecht, maar niet iedereen kon zich 4 tries van Gouda herinneren. De ref wel, en daar ging het om. Zo’n 40 km verderop, op de TU Delft waren de Batavieren niet veel beter af. Ongetwijfeld een paar versnellingen lager maar ook daar bleken de studenten (van Thor) vooral sneller en fitter, mede geholpen door 5 wissels tegenover eigenlijk geen een bij de Batavieren. Daar bleef het virtuele scorebord staan op 36-12, ook duidelijke cijfers.

De jeugd (zaterdag) werd eigenlijk overal afgelast, maar de Junioren niet ! Die deden hun stinkende best tegen ook al een koploper in hun competitie, HRC. Die wedstrijd bleef heel lang, heel spannend en ook daar waren de wissels (of juist het gebrek eraan) doorslaggevend. HRC had nog verse benen en kroop in het laatste kwartier langzaam weg bij RFC Gouda: 22-31.

Aanstaand weekend weer Britten over de vloer (colts deze keer) EN de laatste dag van de Six Nations.

Yatton RFC uit Bristol komt ons vereren zaterdag om 1400u.