Sportief gezien een (bijna) prachtig weekend voor RFC Gouda!

Het was even wennen na de WK perikelen, maar afgelopen weekend stond weer bom- en bomvol met activiteiten binnen de lijnen.
Cubs na winst afgelopen zaterdag ongeslagen bovenaan in de Bowl poule, dus die gaan waarschijnlijk een stapje omhoog naar de Plate na de herindeling later deze maand. Voor de Onwetenden: Dat is de nummer 7-12 van Nederland !).  Junioren winnen heel dik van Hilversum (ja: Hun 1e team  voor de oplettende lezertjes) en laten dus zien heel goed mee te kunnen in de zware Bowl poule (voor de Onwetenden: Dat is de nummer 13-19 van Nederland !). De colts hadden het – ook in Bowl – echt heel zwaar en verloren op 2 punten van RC Delft.
Zondag RFC Gouda tegen het bonte en soms wat curieuze gezelschap der Hague Hornets: Een ingewikkelde mix van Haagse studenten, expats en  voorheen Te Werve spul. Waren niet vies van recht-toe-recht-aan rugby en dat lag RFC Gouda wel. Door de wind en de regen werd het allemaal wat lastiger, maar ondanks dat speelde Gouda netjes, veel sneller en werd het 24-0. Gouda was ongeveer 70% van de tijd te vinden op de Haagse helft maar de Hageneuzen konden goed verdedigen dus het werd zeker niet cadeau gegeven ! Anderzijds, ik denk dat bij droog weer het gat groter geweest zou zijn: Door de natheid, veel knock-on’s, scrums, ontelbare rommelige situaties, glijpartijen, etc. Door de winst staat RFC Gouda nu 2e in de poule, achter Breda (die komen de 19e op bezoek).
Als slot de Batavieren, bij voorbaat kansloos tegen koploper Rotterdam. Vooraf al afgesproken te mogen leunen op (broodnodige) steun uit het Rotterdamse kamp en dat maakte dat het een leuke zondag werd. Uitslag was helemaal niet belangrijk, het was bij vlagen nog een echte wedstrijd maar Rotterdam was uiteraard veel en veel sterker. Batavieren gaan op zoek naar structurele cluster-hulp want op deze manier doorgaan is eigenlijk niet te doen. Met hangen en wurgen 15 op de mat, (te) zwaar leunen op steun uit het 1e team, dus alleen bij gezamenlijke thuiswedstrijden lijkt het nog ergens op. Maakt niet uit, dat is 4e klasse. Niet spelen is erger & aangezien RFC Gouda ondertussen hofleverancier van het cluster is met 8-12 spelers, is de lange termijn doelstelling (‘Gouda op weg naar eigen tweede team‘) nog helemaal niet verder weg.
Leuk om te melden is iets van hele andere aard: Ruud Kusters heeft met zijn school-project elke maandag een team van scholieren over de vloer die het clubhuis werkelijk laten glimmen. De pubers leren hoe het is om schoon te maken, een planning te maken, een team te leiden, niets te vergeten, de juiste spullen te hebben, etc…. en wij hebben elke maandag een clubhuis waar je echt van de grond kan eten – die avond althans. Wij zij er heel blij mee, Ruud en de scholieren ook dus da’s een echt win-win. Alle kudu’s naar Ruud natuurlijk !
Redelijk sneu was de zware blessure van Merel bij de Colts. Merel mag Batavier Tim een hand geven: Exact hetzelfde ! Gebroken enkel, pezen gescheurd,  weekje gips, opereren en dan een stuk titanium erin. ‘Season ending’- Ontzettend pijnlijk en vooral heel heel erg vervelend. Zulke zware blessures zien we (gelukkig) zelden, maar daar hebben beide patiënten niet veel aan..
Volgende week mogen de heren van RFC Gouda naar de (oud-) Utrechtse Studenten. Traditioneel geen hele makkelijke tegenstander voor RFC Gouda. Batavieren zijn vrij. Op de sociale kalender is het even stil, mag ook wel na al het WK geweld – maar leeg is die agenda natuurlijk niet (later meer).
Last but not least: Heeft iemand per ongeluk een verkeerde dames-jas meegenomen na de WK Finale. Vooral de lip-gloss in de binnenzak wordt erg gemist. Als dat zo is, wil je die jas dan even terughangen s.v.p.