Dames Socials afgelopen weekend & Doubleheader tegen Breda in het verschiet !

 

Afgelopen weekend stond al helemaal in het teken van de Dames Socials, maar zeker toen de wedstrijd van RFC Gouda 1 afgelast werd, kreeg dat evenement de aandacht die het verdiende. Uit alle hoeken van het land kwamen hordes ‘wilde wieven’ naar Gouda getogen om daar een ontzettend geslaagde middag te hebben. Drie meer dan volledige teams en dus een mini-toernooi was het gevolg. Mooi rugby gezien maar vooral het sportieve plezier spatte ervan af. Uiteraard ook hier en daar de broodnodige frustraties, kleine blessures, blauwe plekken en stevige tackles, dat hoort erbij. Het was koud en mistig & windstil dus de kachel deed zijn stinkende best om het een te verlichten en het ander te verergeren. Hete dampende soep achteraf, dus al met al een prachtige middag. Als het goed is doet dit reizende circus na wat andere steden Gouda nogmaals aan, ergens in 2024 (met een Brits team erbij – dat weet ik al).
Jeugd was vrij, Batavieren ook.
Aanstaand weekend dan een hele zware ‘doubleheader’ voor Gouda 1 en 2. Tweemaal Breda over de vloer. Om 13.00u onder de bezielende leiding van de tegenwoordig internationaal fluitende Ereklass-ref Koen Maaijen trappen de nummer 2 en 3 van de 3e Klasse Zuidwest RFC Gouda 1 en RC Breda 2 af. Meteen erachteraan Batavieren tegen Breda 3, om 1430u, ook hier een rugby fenomeen in 0182 die de fluit ter hand neemt; Appo van Kersbergen. Alleen voor de referees is een fietstocht naar de Uiterwaardseweg al de moeite waard, laat staan de rest. Tot zondag !