Eindelijk weer alle teams in actie maar wel met wisselend succes

Na weken van relatieve rust door vakanties en afgelastingen was het afgelopen weekend weer ‘volle bak’. TBM weer op pad in de regio en ook CJC waren voornamelijk op pad. Cubs, in de Plate poule, tegen Rotterdam 1, nipt verloren (22-5) absoluut geen schande. Junioren in de Bowl, tegen de zelden populaire Zeeuwen in Middelburg, onderuit met 21-7, ook een echte wedstrijd dus en tenslotte de Colts, nu in clustervorm met URC 2 tegen die andere Zeeuwen van Tovaal/Roosendaal ook onderuit 36-17. Geen walk-overs en naar verluid mooie wedstrijden. Overigens besteden we in deze nieuwsbrieven bewust nooit heel veel aandacht aan CJC jeugd en nog minder aan TBM jeugd. Om vooral het sportieve en non-competitieve karakter van onze jeugd te benadrukken is er lang gelden al een keer besloten dat aandacht op prestaties & winnen niet al te evident moet zijn en aangezien deze nieuwsbrief min of meer openbaar is en naar meer dan 400 mailadressen gaat, houden we dat nog even vol.
Senioren wel, dus die moeten eraan geloven in deze wekelijkse ‘roast’. RFC Gouda 1 tegen Breda 2, vooraf een ‘toppertje’ want het was de Nummer 2 tegen 4 ongeveer. Gouda was blijkbaar (bijna ongekend) serieus en geconcentreerd en dat pakte goed uit. Met wind tegen bij rust met 21-8 voor staan was al best een luxe. De Gouweneuzen speelden waarschijnlijk een van hun beste wedstrijden van dit seizoen en dat was heel mooi om te zien. Werkelijk prachtige aanvallen, veel passes en bij vlagen meedogenloos hard verdedigen. Na rust, met wind mee werd het voor de gasten uit Breda alleen nog maar lastiger en gestaag liep de score uit naar 49-15. Moet wel eerlijk bekennen dat de uitslag een heel klein beetje geflatteerd was want bij Gouda werd werkelijk elke bal gevangen en ging echt alles goed, dat is EN/OF een beetje geluk-door-training EN/OF (hopelijk) een hele mooie opmaat voor de rest van het seizoen. Hoogtepunt voor de Gouda-volgers was de terugkeer van Koen Maaijen tussen de lijnen: Heel lang fêteert deze meneer louter teams in buitenland, Ere- en Eerste Klasse met zijn aanwezigheid, kennis en kunde maar gisteren dus ook gewoon te velde aan de Uiterwaardseweg. Komisch was de gele kaart aan JD. Het zal velen ontgaan zijn maar vaderlief langs de kant spotte het wel: Zelden zal een manager met zo veel lol zijn werknemer terecht gewezen hebben. Mooi gesprek bij de koffie maandagochtend.
Aansluitend de Batavieren tegen Breda 3 en dat was een routine potje en ook weer geflatteerd. Een zeer sportieve wedstrijd, bij vlagen echt goed rugby, van beide kanten en uiteraard minstens 2 versnelling lager dan anderhalf uur ervoor. Uitslag was 22-66 met de notitie dat de Brabantse gasten 28 punten scoorden in de laatste 15 minuten. Batavieren stapten eigenlijk bes tevreden het veld af: Weer niet gewonnen, de verrassing hadden we ook niet aangekund,  maar wel weer een volledig team (net) en iets meer competitie dan de twee wedstrijden ervoor tegen promotie-kandidaten Rotterdam en HRC. Dienstdoend referee Celine kende, ondanks allerlei verwoede pogingen en verleidingen, geen enkele genade voor de naar lucht en vocht snakkende Batavieren en liet de hele gifbeker leeg drinken: Stipt 80 minuten streng doch rechtvaardig.
Volgende week RFC Gouda weer thuis tegen Sparta. Aanvang 1400u:
Batavieren in Dordrecht om 15.00u tegen Delft 2.
Kaderavond vrijdagavond 24 november  – wordt opgeschoven naar later