RFC Gouda doet hele goede zaken en verovert daarmee koppositie  !

De Goudse heren moesten het in het thuisduel met promovendus en buurman RC Sparta (uit Capelle a.d. Yssel) maar laten zien: De titelaspiraties. Na Breda vorig weekend was Sparta de tweede tegenstander uit de Top 5 en dus meteen weer een topduel. En net als vorige week bleek dat er in dergelijke wedstrijden de verschillen aanvankelijk klein zijn. RFC Gouda kwam na hard werken na en minuut of 20 op een 10-0 voorsprong en dacht wellicht dat de buit al binnen was. Mispoes. Het werkelijk loodzware pack van Sparta vocht zich (knap!) terug aar 10-10 bij rust, natuurlijk geholpen door het absolute hondenweer en de glibberige toestanden dat veel – voor de gasten welkome – scrums veroorzaakte. Na rust gaf RFC Gouda gas en/of lette Sparta even niet op en liep de Goudse heren heel snel uit naar 31-10 waarmee de wedstrijd feitelijk al gespeeld was. Na een try van Sparta was er nog heel even een sprankje hoop voor de gasten, maar toen het vlot daarna 38-15 werd was de hoop ook weer heel snel weg. Vooral de Goudse driekwarters maakten het de Spartanen heel moeilijk en zeker toen het verschil bij de voorwaartsen heel snel minder werd (omdat de Goudse heren toch echt iets fitter waren) wist men dat de buit binnen was. Het laatste kwart was ietwat rommelig met veel scrums, veel stilstaan en het beste was er wel af. Hulde voor de inzet van de gasten want met een laatste offensief werd het nog 38-22, wat een mooie uitslag was. Twee verschillende speelstylen en uiteindelijk wond e meest aanvallende en meeste fitte selectie, zo werkt dat nou eenmaal met rugby. Kortom: Na het verlies tegen zelfverklaarde titelkandidaat Rotterdamse Studenten in september heeft RFC Gouda vijf wedstrijden op rij gewonnen en staat daarmee ineens fier bovenaan. Beetje vertekend wel want de nog ongeslagen studenten moeten nog twee wedstrijden inhalen, maargoed – die moeten ze dan wel winnen !
Volgende week weer een zware wedstrijd, in Rijswijk tegen de voormalige Shell-expats van Te Werve. Inmiddels mijlenver verwijderd van de voormalige 1e Klasser op het duty-free kasteel met louter buitenlanders, maar nog steeds een geduchte en vooral fysiek zware tegenstander. We gaan het allemaal weer zien en meemaken maar mocht RFC Gouda die wedstrijd winnen, dan wachten de nummer 9 de 10 nog voor Kerst… kortom: Das “Wintermeisterschaft” lonkt…..
De cubs (U14) hadden het zwaar tegen grootmacht  RC ‘t Gooi 1 – absoluut geen schande. Dat Gouda überhaupt in dezelfde poule zit is al heel wat! Junioren (U16) hadden een ander tegenstander van formaat tevens Ereklasse-jeugd  op bezoek: RC Oysters. Colts (U18) dikke pret in het cluster met URC en an heel dik winnen, dat is altijd leuk. Batavieren (a.k.a. Gouda’s tweede XV) waren vrij .
Ook heel belangrijk ; Gouda’s Glorie – social rugby – vrijdagavond 1 december !