Gedaan met de binnenpret: De wei in !

Door vorst & Kerst is het lang stil geweest in en om de RFC Gouda en de Uiterwaardseweg, maar de (sportieve) draad is weer opgepakt. Het darten, houthakken, Vader & Zoon Festijn en recepties bijwonen is gedaan; We gaan de wei weer in.
Zaterdag nog rustig rond de haard met alleen de Turfjes thuis, Colts wonnen net niet in Den Bosch (14-17 – heel jammer) en de Cubs hebben het lastig in de zware Plate poule (0-67 tegen koploper ‘t Gooi).
Zondag: De uitwedstrijd tegen DIOK is er vaak eentje waar RFC Gouda niet graag aan denkt. Jarenlang zeer gewaagd aan elkaar en bijna altijd een stoere, fysieke pot rugby. Dit seizoen is dat echter heel anders: RFC Gouda speelt laatste 2,3 jaar al heel makkelijk om dergelijke teams heen bij DIOK is het juist omgedraaid: Die hebben het onverwacht zwaar. Dus ook nu was er eigenlijk nauwelijks sprake van een echte wedstrijd. Uitslag was 81-0 voor RFC Gouda en dat zegt al genoeg natuurlijk. Op alle fronten beter en fitter met nota bene aanvulling van wat heren uit de Tweede XV van de Goudse, dus op papier niet eens de allersterkste selectie. Door deze overwinning heeft RFC Gouda 8 wedstrijden op rij gewonnen en staat fier bovenaan, meteen gevolgd door de (ongeslagen) Rotterdamse Studenten.
Batavieren waren vrij.
Volgende week komt de Haagsche RC op bezoek, met twee teams. Om 1300u de Batavieren (nu aangevuld met URC 4) tegen HRC Espoirs en om 1500u RFC Gouda 1 tegen HRC 3; dat is de nummer drie van de competitie, dus daar zal de hoeveelheid tegenstand aanzienlijk meer zijn dan hierboven
… en guess what…. het ‘tourist-seizoen’ begint alweer!  RFC Gouda staat er heel goed op bij aantal van de Britse Touring Agencies want we zeggen er de laatste jaren meer af omdat we het aanbod gewoon niet aan kunnen. Het staat allemaal op www.rfcgouda.nl/agenda/  maar voor de luie lezer (zet het maar vast in je agenda, we hebben de sociale plicht om onze gasten een onvergetelijke avond te bezorgen):
zondag 11 feb: Banbury RFC U18
vrijdag avond 23 feb : Westcliff RFC U16
maandag 1 april (2e Paashaas) : Keighley RUFC U18
zondag 5 mei: Geenideehoezeheten RFC Seniors
zaterdag 11 mei; Epping Upper Clapton RFC (seniors) – die waren hier vorig jaar met een damesteam
zaterdag 1 juni Milton Keynes RFC (dames !)