RFC Gouda 1 doet hele goede zaken tegen HRC 53-22

In het top-duel in de 3e klasse zuidwest tussen de nummer 1 (Gouda) en nummer 3 (Den Haag) trokken de Gouweneuzen aan het langste eind. Ergens in de herfst had Gouda al een keer dik gewonnen in en tegen Den Haag, wat niet uniek maar wel bijzonder is, dus de gasten waren duidelijk gebrand op een overwinning, zo was wel duidelijk. Met de stevige wind mee had RFC Gouda het aanvankelijk heel zwaar met de boys van HRC en bij rust was het 22-0, op zich helemaal niets mis mee maar wel beetje beangstigend voor de tweede helft. Gelukkig pakte dat windvoordeel heel anders uit en bleek RFC Gouda eigenlijk beter om te kunnen gaan met dat ‘nadeel’ want uiteindelijk werd het 53-22 en echt gevaar kwam de overwinning niet. Beide teams waren overigens redelijk lomp en bij vlagen ronduit knullig want met 2 rode en 4 gele kaarten, op een of twee na allemaal voor vermijdbare zaakjes, leek de wedstrijd op papier bijzonder onvriendelijk en dat was – op 1 handtasjes moment na – eigenlijk niet zo. Beide teams verdedigden hard en het tempo lag hoog, zeker voor 3e Klasse levels. Door de overwinning staat RFC Gouda nu echt bovenaan en mag de tweede XV der Rotterdamse Studenten in de achtervolging met hun inhaalwedstrijden de komende weken.
Batavieren speelden, nu aangevuld mar een hele horde zeer welkom Utreggers, ineens met 25 man maar hadden zoals verwacht niet heel veel te vertellen tegen de Haagse Espoirs. 53-7 werd de eindtand, waar het 8 weken terug nog 112-0 werd, er zit progressie in. Colts, Junioren en Cubs hadden het zwaar dit weekend, ze verloren alle drie maar (het moet gezegd) tegen tegenstanders van formaat want Oysters 1 en Utrecht 1 zijn toch maar even ere-klassers ongeveer.
Aanstaand weekend een drukte van jewelste, ook de Uiterwaardseweg
Zaterdag Gouda’s Glorie in Rotterdam en Six Nations op de buis in het clubhuis. Zie de flyer.
Zondag senioren beiden naar Utrecht maar zeker de moeite waard : RFC Banbury op bezoek bij de colts 1430u kickoff. Komt dat zien !