Geen misstap in Utrecht: RFC Gouda wint voor 10e keer op rij !

Het is wel weer een jaar of tig geleden dat RFC Gouda de 10-klappermaakte, maar zondag was het weer eens zover en dat ging – tot nu – bijna geruisloos voorbij. De Utrechtse Studenten hadden hun ex-studenten legertje weer eens diep in de ogen gekeken want de nummer laatst van de competitie bleek eigenlijk onverwacht sterk voor de dag te komen. USRS thuis en uit is wel vaker een wereld van verschil. Aangevuld met wat echt studentenvolk bleek de normaliter voornamelijk uit 30+-ers bestaande formatie ineens op alle fronten goed mee te komen met titelkandidaat RFC Gouda. En daar schrok RFC Gouda een beetje van. Gevolg was dat RFC Gouda rommelig ging spelen, foutjes maakte en zich zowaar bijna uit de tent lieten lokken door de uiteraard verbaal zeer getalenteerde studenten. Maar, geen man overboord, RFC Gouda was wel een tandje beter en vooral sneller. Eindstand was 40-10 in Goudsch voordeel en da’s een mooie prestatie voor de Nummer Laatst tegen de Nummer 1. Gouda maakt geen misstap en mag een paar weken rusten. Pas op 2 maart gaat de Eerste XV de wei weer in, in Den Haag tegen de Hornets, een team waar RFC Gouda heel veel moeite mee had in de thuiswedstrijd ergens voor Kerst.
Batavieren konden niet in Utrecht (tegen Delft) spelen zoals Het Plan was, eigenlijk ook niet in Gouda vanwege de Britse gasten, wel in Delft maar clusterpartner Utrecht had zijn heren nodig voor URC 3 en geen vervoer en de brug stond open en het waaide en ze waren hun bitjes kwijt, kortom: Die wedstrijd ging niet door na eindeloos heen en weer getouwtrek. Ook Batavieren gaan pas op 2 maart de wei weer in, in & tegen Rotterdam.
Hoogtepunt van het weekend was het bezoek van Banbury RFC U18’s. Mooie wedstrijd, heel sportief, RFC Gouda (met URC) speelde echt heel goed maar tegen de veel zwaarder ogende Britten hadden ze het zwaar. 42-10 voor de gasten en inderdaad: Een beetje gastheer laat zijn gasten winnen. Hulde voor de kook-ploeg: Een fantastische verse pasta. Moet wel zeggen dat we vaak dezelfde vrijwilligers zien opstaan bij dergelijke evenementen dus daar gaan we wel een keer een beetje voor lobbyen: Kan niet waar zijn dat er maar een handvol mensen willen bijdragen aan zo veel plezier en unieke herinneringen.
Vergeet ook de Six Nations niet.