RFC Gouda neemt lastige hobbel tegen Hornets: 45-19

Op ”Super Saturday” hadden de Cubs in de Plate Poule het thuis heel zwaar tegen koploper Wassenaar (voorheen British School – geen schande dus), hadden de Junioren op hun Bowl niveau het zwaar tegen Oemoemenoe (blijft fantastische naam) en wonnen de Colts in Bowl van Aken (da’s echt heel, heel knap!). Kortom: RFC Gouda jeugd leeft !
Op zondag mocht RFC Gouda 1 naar Den Haag tegen de Hornets, een team waar het toch vaak lastig tegen spelen is. Ervaren dertigers, veel expats en vaak een stevige driekwartlijn. Kortom: Niet makkelijk, zo blijkt uit uit verleden want in oktober had RFC Gouda het (thuis) nog heel moeilijk. In Den Haag ging het aanvankelijk ook lang gelijk op. Stand vlak na rust was nog 19-14, dus kon nog alle kanten op. Onder (o.a.) de bevlogen leiding van later man-of-the-match Quinten Visser liep Gouda in de slotfase toch weg bij de gastheren. Het zal voor de oudere lezer als zeer onwaarschijnlijk klinken, maar RFC Gouda won dus op conditie. Eindstand 45-19, dus al met al niets aan de hand.
Twintig kilometers verderop traden de Batavieren aan tegen kampioenskandidaat Rotterdam 3. De nummer 1 tegen de nummer laatst, maar – met de aanvulling van URC 4 – de Batavieren van nu zijn niet meer de Batavieren van toen. Op een enkeling na allemaal eerstejaars rugbyers maar met 21 aan komen kachelen is toch wel erg fijn. Ruststand was 26-24 en de Batavieren hebben zelfs voor gestaan in de eerste helft. Na rust bleken de Rotterdammers toch echt wel minstens 1 maatje te groot. Terechte winnaar natuurlijk.
Ook een hoogtepuntje was de wedstrijd der dames van RFC Gouda, toevallig (tuurlijk niet !) ook bij de Hornets. Gemixt met dames uit alle winstreken, zo gaat dat bij georganiseerd Social Rugby. Onbewust aangewezen verslaggever Rob R tekende op dat de Goudse dames het met de Hornettes samen goed gedaan hadden en alles gewonnen hadden. Zo zal het dan ook wel gegaan zijn. Overigens komt die dames-social-happening ook nog een keer naar Gouda, eind van het seizoen
Volgende week zondag RFC Gouda thuis tegen USRS 3. De Nummer 1 tegen de Nummer 10 – moet toch te doen zijn. Batavieren spelen vroeg in Utrecht zodat ze allemaal kunnen komen kijken