“Doubleheader” in Breda pakt bijzonder goed uit voor RFC Gouda

 

 

Het is een beetje een nieuw fenomeen, het tegelijk uit en thuis spelen tegen dezelfde tegenstander van RFC Gouda1 en 2 (a.k.a. Batavieren), maar tot nu toe blijkt dat telkens een redelijk succes. Zo ook afgelopen zondag tegen Breda. Batavieren tegen Breda 3 en RFC Gouda 1 tegen Breda 2. Vooral de tweede wedstrijd mag toch wel als een ‘toppertje’ te boek. De Nummer1 tegen de Nummer 3, dus dat gaat ergens om.

Batavieren mochten eerst. Aangevuld met URC 4 – u kent het verhaal – zijn er ineens heel veel Batavieren en dan is 42-14 verliezen in een echte wedstrijd helemaal geen schande. Precies 11 maanden geleden was ‘Breda uit’ de laatste overwinning der Batavieren maar met dit spel gaat het niet lang duren voordat er weer hard gejuicht en gelachen gaat worden. Volgende week misschien al als er naar Delft getoerd mag worden, de Nummer 9 van de poule. We gaan het zien.

Daarna dan de toch wel enigszins gevreesde confrontatie met Breda 2: Een sterk team, veel ervaring, redelijk zware twintigers en dertigers en daarboven een 1e wat Ereklasse speelt, da’s natuurlijk prachtig voor Breda maar lastig voor het soms piepjonge RFC Gouda. Breda kon (heel sportief want zo ‘heurt’ het)  de verleiding om wat heren van boven naar beneden te ‘dispenseren’ weerstaan en met het “Alles op onze snelheid gooien”  motto bleek RFC Gouda gewoon veel sneller. Leunend op een zeer fit en toch best sterk pack bleek de vrees voor Breda al snel (gelukkig!) beetje onterecht. Bij rust al 3-28 en met de eindstand van 21-57 had RFC Gouda de 5 punten weer in de tas. Volgende week tegen buurman RC Sparta uit en dan moet het maar gaan gebeuren.. 7 april.. .. Rotterdamse Studenten thuis. We gaan het zien.

Opvallend ook de prestaties der Goudsche Jeugd afgelopen weekend. Cubs, in die loodzware Plate competitie (da’s de nummer 7-12 van NL – mind you), tegen Roterdam en dan winnen: Heel knap ! Junioren hadden het zwaar maar werden niet weg gespeeld tegen Hoek van Holland en de colts, in hun cluster, tegen Bekaro/Tovaal ook heel hard gewerkt (maar wel meerdere moeten erkennen).