Goudse rugbyers doen bijzonder goed zaken afgelopen weekend !

De Senioren van RFC Gouda hadden een redelijk contrasterend programma: De heren van de eerste XV mochten naar buurman en middenmoter RC Sparta uit Capelle aan den Yssel en de heren ven de tweede XV mochten – een klasse lager – naar RC Delft. Toch hadden beide partijen goede papieren en dito vooruitzichten want waar de eerste XV toch niet heel veel te vrezen zou moeten hebben, was het vooral het optimisme bij de twee XV wat opvallend was.

In chronologische volgorde, RFC Gouda 1 op weg naar de bijna allesbeslissende confrontatie met Rotterdamse Studenten op 7 april, op pad naar RC Sparta, de eigenlijk redelijk goed presterende promovendus. Maar het verschil bleek heel, heel groot. Bij rust was het al 59-0 (!) in Gouds voordeel en na rust werd het er niet makkelijker op voor de (ooit) afsplitsing van RC Rotterdam met wortels en (mespuntje) financiële connecties bij de voetbalclub met dezelfde naam. Zelfs ongeveer 10 minuten eerder gestopt omdat iedereen het wel best vond. Eindstand 103-0. Het is niet heel uniek maar een verschil van 100 punten in de 3e Klasse (zeker Zuidwest) is best zeldzaam. Kortom: In de tas en nu klaarmaken voor die wedstrijd op de 7e.
Later die middag, 25 km verderop, een zeer positief gestemd Batavieren team tegen RC Delft. De Nummer 9 tegen 10 van de 4e (en laagste) Klasse, dat zijn – hoe raar het ook klinkt – nog best wedstrijden. Er viel wat te halen en dat gebeurde dus ook. Eindstand 57-25 voor de Batavieren en daarmee dus de eerste overwinning in bijna 365 dagen. Het goede spel – natuurlijk geholpen door de komst van Utrechters – kreeg eindelijk een stand wat het verdiende.
De oudste jeugd was op zaterdag ook weer heerlijk bezig. Cubs (Onder 14) in hun bizar zware poule redelijk kansloos tegen hun leeftijdgenootjes van het veel grotere RC Utrecht. Hun competitie zit erop en op een 12e plek van heel Nederland mag je heel, heel trots zijn. Junioren (Onder 16) met 1 punt verloren van RC Delft, en die mogen nog een maandje door in de competitie. De Colts (Onder 18) mochten naar koploper Oysterwick en dat verschil was ook zichtbaar in de eindstand.

Volgend weekend is het Pasen en toch is er wat te doen; Tweede Paasdag spelen de Junioren tegen RC Twente en de Colts hebben een Brits team op bezoek, altijd hilarisch !