Nog een wedstrijd te gaan ……

Voor RFC Gouda was de confrontatie met het Haagse Te Werve RUFC best een topper, het is toch Nummer 1 tegen Nummer 3, maar viel natuurlijk in het niets bij afgelopen week. Het verschil in de stand bleek ook al snel op het veld zichtbaar. Binnen een kwartier was het al 12-0 en wisten de gasten & kijkers al dat er geen verrassing in de lucht hing. Bij rust was het 19-5 en de tweede helft werd het eigenlijk alleen maar eenzijdiger. Ook niet verrassend is dat Te Werve, ooit een grote Eerste Klasser, al een paar seizoenen moeite heeft met de soms dartelende vlieggewichten in de Goudse driekwartlijn. De Hageneuzen willen dat dan tot stoppen brengen met indrukwekkend harde maar vaak niet helemaal legale tackels. Daar wordt dan geel voor gegeven hetgeen meestal de rust aan gene zijde niet ten goede komt. Het oogt soms wat gefrustreerd. Maargoed, blessuretijd werd er deze keer afgehaald en niet bij opgeteld dus na 75 minuten was het 41-5 en besloot de ref dat het goed was. RFC Gouda nog steeds op koers naar het eerste kampioenschap sinds 2014. Volgende week – in Gouda ! – de allerlaatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen de studenten van Sanctus Virgil RC. Kick-off 14.30u en dan, pas dan is het echt zeker.

Batavieren hadden een ‘thuiswedstrijd’ in Dordrecht. Gaan we niet veel over zeggen, het is allemaal een beetje sneu en troosteloos daar, maar de eerste paal staat in de grond dus er komt een echt clubhuis. Eindelijk. De Gouds-Utrechts-Dordtse formatie had niet de beste wedstrijd van het seizoen (da’s nog mild) want met 57-10 verliezen van een team dat echt niet zo heel goed was, da’s best ook een beetje een domper. Paste mooi bij de sfeer daar. Was overigens wel een hele sportieve leuke wedstrijd. Volgende week de afsluiter tegen LSRG, ergens in Leiden maar alle aandacht gaat natuurlijk naar de wedstrijd hierboven aangekondigd.

Alleen de Junioren kwamen in actie bij de oudste jeugd, een lastige verre uitwedstrijd in Twente werd (dik) verloren. Geen schande, ze gingen in elk geval en daar gaat het om. 

De Dames speelden in Goes. Leuk dat het ‘social rugby’ (eens in de maand ongeveer een wedstrijd) steeds meer vorm krijgt. Daar zit groei in !

Last but not least ; Aanstaande vrijdag om 19.00u: Schotten op de club als de West Scottish Rugby Club uit Glasgow op bezoek komt met een Onder 16 team. Dat wordt weer een mooie avond.