RFC Gouda overtuigend en verdiend kampioen !

RFC Gouda overtuigend en verdiend kampioen !

Na de overwinning op Rotterdamse Studenten twee weken geleden was het kampioenschap voor RFC Gouda binnen handbereik en hoefde er slechts twee maal gewonnen te worden. Gisteren was dan het slotstuk van dit tweeluik, tegen de Delftse studenten van Sanctus Virgil RC. De studenten waren bijzonder vriendelijk geweest door de wedstrijd in Gouda te laten plaatsvinden i.p.v. op de universiteit. Dat was voorlopig wel het enige kadootje wat Gouda kreeg want in het eerste kwartier moest RFC Gouda vol aan de bak om de studenten achteruit te zetten. De ruim 200 supporters (!) stonden wel beetje bezorgd te kijken toen het na 15 minuten ‘pas’  7-3 was….  ‘het zou toch niet waar zijn’. Maar zoals zo vaak in rugby kwam min of meer vanzelf – door hard werken – de betere partij bovendrijven. Bij rust was het al 45-3 en na rust was het helemaal gedaan met het verzet der studenten. RFC Gouda was van de stress af en de blauw-zwarte poorten gingen wijd open. Referee Guy vond het, net als de week ervoor (maar dan wel op hele andere gronden) een paar minuten voor tijd allemaal wel best. Na 68 minuten was 67-3 en de BBQ lonkte. RFC Gouda kampioen van de 3e Klasse Zuidwest. Voor de 4e keer kampioen geworden (2002, 2010, 2014 en 2024) en dus  reden genoeg voor een ‘kampioens-coup’ bij de kapster ! Enige hilariteit en een hele serie aan hoopvolle app-jes uit Rotterdam toen de ref de stand verkeerd om invulde, maar mispoes; de vergissing en dus de orde werd snel hersteld.

Batavieren speelden in Leiden tegen de Leidse Studenten, scoorden drie keer en zagen met groot genoegen dat drie ervaren heren van onder de 20 toch echt een verschil maken in een team wat of redelijk op leeftijd is of net begonnen. Uitslag 54-21 stond er na 80 minuten op het bord, beetje geflatteerd om eerlijk te zijn. Voor de Batavieren is het seizoen nog niet voorbij overigens: 26 mei in Amersfoort mag er gestreden worden om De Rode Lantaarn (serieus!)

Bij de oudere jeugd is de 12e plek van heel Nederland van de Cubs noemenswaardig. Dat is best een prestatie en mag dus niet onvermeld blijven. Junioren hadden nog een spontaan georganiseerd feestje met Schotten uit Glasgow.

… en nu wordt het gestaag stiller aan de Uiterwaardseweg ! Jeugd gaat nog 7’s spelen. Er komen nog Britten op bezoek (5 en 11 mei) en op 1 juni is de grote seizoen afsluiting.