Na twee ‘tourist teams’ is einde van het seizoen nu echt in zicht

De (heren) senioren van RFC Gouda hebben nu officieel het einde van het seizoen bereikt. De “Kampioenen” hadden afgelopen weekenden nog twee trip-teams op bezoek om het seizoen ludiek & (heel) sociaal af te ronden. Grappig genoeg bleken de bezoekende teams, Safron Walden RFC en RFC Epping, ongeveer buren van elkaar te zijn. Geheel in stijl van dit seizoen werden beide wedstrijden gewonnen en da’s ook echt wel eens anders geweest. Enerzijds was de snelheid van RFC Gouda indrukwekkend en doorslaggevend. Anderzijds maakten harde tackels van de Britten ook het een en ander los (meestal ribben) in Goudse gelederen. Hoogtepuntjes waren de jonge of terugkerende gezichten in het groen-blauwe kamp. Altijd gevaarlijk om namen te noemen want je vergeet er altijd wel een maar de snuiten van Juda, Tjerk, Wieger, Roger, Ruben, Jerry en Thomas (de colt) waren (en zijn) toch zeer welkom op zulke dagen. Grote dank ook aan de BBQ-teams, vlaggers, ballenhalers, cloud-spotters en assistent-pitch-inspectors.  Allemaal heel noodzakelijk voor dergelijk dagen !
Met potlood staat het NK 7s voor senioren nog op de agenda. Als iemand het wil organiseren mag Gouda met Haarlem, Castricum, URC, Alkmaar en de militairen gaan bepalen wie-de-goeiste-is (in deze in Nederland al decennia extreem onpopulaire tak van rugby)
Zeer opvallend was de ongeslagen status van de Junioren in Den Bosch op Voorronde NK 7s ! Aanstaand weekend dus naar het ECHTE NK 7s.
Wat rest ons nog ? Aanstaande vrijdag een Social Evening (voor 18+). Batavieren met wat geluk nog naar Amersfoort voor Rode Lantaarn Toernooi (26 mei). Glorianen mogen nog een poging wagen op 25 mei in Middleofnowherharnis  De dames gaan nog tweemaal de wei in (in Gouda): 26 mei onderling en 1 juni tegen Milton Keynes RFC, tegelijk met formele seizoen afsluiting en Vrienden & Vriendinnen Dag. TBM blijven ook nog nachtje keten & slapen in weekend van 8 juni, 18 juni Gouda Beach op De Markt (redelijk groot opgezet dit jaar)  ….   en dan is het echt rugby-vakantie